Telefon

+420 604 101 703

E-mail

recepce@wellnessnatura.cz

Provozní doba

Po - Pá: 14 - 21, So - Ne: 13 - 21

Saunování je zdraví prospěšné, posiluje imunitu i kardiovaskulární systém, je vhodné pro děti i dospělé. Vždy je třeba dodržet několikero zásad a pravidel, nejen kvůli zdraví, ale i z hlediska slušného chování.
  1. Do sauny nechodíme s plným žaludkem ani hladoví.
  2. Pro rychlejší nástup pocení se před saunou důkladně umyjeme a osušíme.
  3. Do saunového světa chodíme zásadně bez plavek. Pro zakrytí intimních partií používáme ručník nebo prostěradlo, které dostaneme k zapůjčení na recepci při vstupu.
  4. V sauně si ideálně lehneme, díky tomu zajistíme rovnoměrnou teplotu a průtok krve v celém těle.
  5. V popisu každé sauny najdeme doporučený čas saunování, ale v každém případě se řiďte individuálním pocitem. Obecně se pro pobyt v saunách doporučuje 10-20 minut, v případě finské sauny maximálně 15 minut.
  6. Během saunování si můžete masírovat kůži kartáčem, kvůli otevírání kožních pórů a vyplavování nečistot.
  7. Před vstupem do ledového bazénku se vždy osprchujeme, aby tělo neutrpělo prudkým ochlazením šok. Po sauně je vhodné ochlazovat tělo od končetin směrem k srdci, prudké ochlazení stimuluje vnitřní orgány a pomáhá tělu vyplavovat nečistoty.
  8. Po každém zahřátí a následném zchlazení je dobré dopřát si chvilku odpočinek, obvykle do 15 minut. Po posledním opakování doporučujeme odpočinek na dobu alespoň 15 minut. Využít můžete odpočívárnu a doplnit tekutiny.
  9. Doporučujeme opakovat proces zahřátí a ochlazení 3 až 4 krát.
  10. V sauně se chováme ohleduplně k ostatním a nemluvíme příliš nahlas.

Recommended Articles